مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس از صادرات انواع کالا از این منطقه به ۳۴ کشور جهان نظیر ترکیه، آلمان، اسپانیا، روسیه و گرجستان خبر داد.

محسن خادم عرب‌باغی امروز در این باره اظهار داشت: چهار مقصد برتر صادراتی ارس که بیشترین صادرات به آن کشورها صورت گرفته به ترتیب کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و پاکستان بوده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه منطقه آزاد ارس در صادرات در بین مناطق آزاد کشور رتبه اول را به‌دست آورده است، یادآور شد: میزان صادرات قطعی این منطقه از سال ۱۳۹۲ لغایت هفت ماه سال جاری در حدود ۲۱۵ میلیون دلار بوده است.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات این منطقه امسال در مقایسه با سال گذشته دو برابر و ۱۰۰ درصد نیز افزایش یابد، تصریح کرد: مجموع صادرات تولید منطقه آزاد ارس نیز از بازه زمانی سال ۱۳۹۲ لغایت هفت ماه سال جاری بیش از ۳۷۹ میلیون دلار بود همچنین در این مدت مجموع صادرات حاصل از تولید به سرزمین اصلی به میزان ۳۱۴ میلیون دلار بوده است.

به گفته وی آلمان، اسپانیا، روسیه، گرجستان، ترکیه، امارات متحده عربی، پاکستان، عراق، ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان، لهستان، افغانستان و… از جمله کشورهای هدف صادرات قطعی ارس هستند.

خادم عرب‌باغی در ادامه با اشاره به اقلام صادراتی قطعی این منطقه نیز یادآور شد: شمش و مغز بادام و گردو، زردآلو، نخ، مبلمان و انواع صفحات کابینت، تجهیزات پارک بازی کودکان، کیسه و رول پلاستیکی، شمش مس، اکسیدروی، پالت چوبی، پایه فلزی، بنزین، گازوئیل، روغن صنعتی، قیرنفت، پلی اتیلن و بشکه پلاستیکی، میله فولادی، لوازم آشپزخانه، فریزر خانگی، فرش ماشینی، کورز، تختخواب، بارکش کشاورزی، موتورسیکلت و … در کنار دیگر محصولات، اقلام صادراتی قطعی این منطقه را تشکیل می‌دهند.

۵ شرکت برتر صادراتی تولید منطقه آزاد ارس

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس آیچین تجارت ارس، آیدین تجارت ارس، پاراپلاستیک جلفای ارس، مدیترانه ارس و خزر نفت ارس را از جمله پنج شرکت برتر صادراتی تولید این منطقه اعلام کرد و افزود: از چندیـن دهـه قبـل بـه دلیـل وجـود گمـرک و شـبکه حمـل و نقـل ریلـی مابیـن جلفـا و کشـورهای مشـترک‌المنافع بازرگانـی در ایـن شـهر از رونـق خوبـی برخـوردار بـوده اسـت.

خادم عرب‌باغی با تاکید بر اینکه سـازمان منطقـه آزاد ارس بـا تسـهیل در امـر سـرمایه‌گذاری و بهبـود فضـای کسـب و کار تـلاش می‌کنـد تـا زیرسـاخت‌های لازم را بـرای فعالیت‌هـای اقتصـادی در ایـن منطقـه فراهـم کنـد، اضافه کرد: بـا توجـه به اینکه این منطقه اواخـر شـهریور ماه ۸۳ رسماً فعالیت خویش را آغاز کرده ولی در اندک زمان یعنی در طول ۱۳ سال، فعالیت‌هـای اقتصـادی و اشتغال آن قابل مقایسه با سایر مناطق آزاد نیست.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به ۱۳۰ واحـد تولیدی صنعتـی در ایـن منطقه دایر است، یادآور شد: در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ شرکت فعال در حوزه‌های مختلف در وسعتی نزدیک به یک‌هزار هکتار در منطقه، در قالــب ۱۳۵ هکتــار فــاز یــک صنعتــی، ۲۶۰ هکتــار فــاز ۲ صنعتــی، بیش از ۴۰۰ هکتـار سـایت صنایـع سـنگین، حدود ۵۰ هکتار صنایع پاک و۱۰۰ هکتـار مربـوط بـه صنایـع خداآفریـن در اختیـار سـرمایه‌گذاران قـرار گرفتـه اسـت.

وی در خاتمه با بیان اینکه منطقه آزاد ارس با بیش از ۵۰ هزار هکتار وسعت به عنوان صنعتی‌ترین منطقه آزاد ایران مطرح است، افزود: این منطقه در شمال‌غرب ایران و در همسایگی با کشورهای آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان واقع است.

منبع: فارس