نگرش اقتصادی شهرداری‌ها باید با رهایی از تراکم‌فروشی و عبور از درآمدهای ساخت و‌ ساز معطوف ایده‌های سودآورد اقتصادی شود.
به گزارش صنعت تبریز به نقل ازروابط عمومی شهرداری تبریز، صادق نجفی در دیدار با کارشناسان توسعه و برنامه‌ریزی شهرداری تبریز اظهار داشت: باید ساز و کاری تعریف شود که طبق آن، شهرداری‌ها با رهایی از درآمدهای تراکم‌فروشی، به سمت منابع پایدار و ارتقای ارزش افزوده شهر پیش بروند.

وی با بیان اینکه تکیه شهر به درآمدهای رایج صدور پروانه‌، ناخودآگاه سیستم شهرسازی را به سمت افزایش بلندمرتبه‌ سازی‌های آشفته و ناموزون سوق خواهد داد، تصریح کرد: متاسفانه این رویه در دو سه دهه اخیر به عادت رایج مدیریت شهری کشور تبدیل شده است.

نماینده شهرداران کشور در شورای سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، با اشاره به عمده معضلات کلان‌شهرهای کشور، ادامه داد: بلندمرتبه‌سازی‌های بی‌رویه، موجب اتلاف فضاهای اجتماعی، تغییر کاربری‌ فضاهای سبز و تخریب خانه‌های قدیمی شده و منشا بخشی از مشکلات کلان‌شهرهای تاریخی کشور به شمار می روند.

وی متذکر شد: یک بخش از این آسیب‌ها، نتیجه سیستم نادرستی است که به طور ناخودآگاه، فعالان ساخت‌و‌ساز را به اجرای بلندمرتبه‌سازی‌های غیراصولی، آشفته و نامتوازن در جای‌جای شهرها تشویق می‌کند.

نجفی با تاکید بر نقش موثر کارشناسان برنامه‌ریزی و اقتصاد شهری تصریح کرد: شهرداری‌ها باید به روش‌هایی دست پیدا کنند طبق آن، اقتصاد شهر، حتی بدون تکیه بر درآمدهای حوزه ساخت‌و‌ساز نیز بتواند برنامه‌های اجرایی را پیش ببرد؛ اگر این اتفاق مبارک بیفتد، پرداخت حقوق کارکنان شهرداری‌ها را نیز بدون دغدغه‌خاطر، تامین خواهد شد.

وی توسعه زمینه‌های گردشگری را موثرترین روش کسب درآمدهای پایدار و مستقل عنوان کرد و افزود: این راهکار، در کنار دستاوردهای هویتی و فرهنگی، می‌تواند ضامن تحقق منابع پایدار درآمدی و ایجاد فرصت‌های متنوع اشتغال بشود.